Advies voor het herstellen van kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel

Stucwerk zorgt ervoor dat u mooie egale muren krijgt waar u makkelijk op kunt schilderen of behangen. Scheurtjes in het stucwerk kunnen ontstaan door grote temperatuurverschillen na verloop van tijd, wat hinderlijk kan zijn voor uw muur. Gelukkig kunt u zelf thuis aan de slag met het repareren van deze scheurtjes in het stucwerk. Ontdek in deze blog handige adviezen en tips voor het herstellen van uw stucwerk.

Een veelgebruikte methode om kleine beschadigingen in het stucwerk te herstellen, is door vulmiddel te gebruiken. Er zijn verschillende typen vulmiddelen verkrijgbaar, die elk geschikt zijn voor verschillende klussen en voorkeuren. Lees verder voor een overzicht van de opties van vulmiddelen en hoe u ze correct kunt toepassen om uw stucwerk weer netjes te maken.

Er zijn meerdere varianten van vulmiddelen, bijvoorbeeld in poedervorm, kant-en-klaar, sterk of flexibel. Raadpleeg de bouwmarkt of een stukadoor voor raadgeving over de optimale keuze. Het is slim om ruim voldoende in te kopen, aangezien het moeilijk is te bepalen hoeveel product u nodig zult hebben.

Bij lokale kleine beschadigingen aan het stucwerk kunt u vulmiddel gebruiken voor een nette reparatie. Voorafgaand aan het repareren is het noodzakelijk om de beschadiging voor te bereiden door afbrokkelende verf of uitstekende kalk rondom de scheur te verwijderen. Voor dit werk is een plamuurmes de juiste keuze.

Een slimme tip is om smalle scheurtjes iets dieper uit te krabben voor het herstel. Gebruik hiervoor een V-vormige verfkrabber. Hierdoor kan het vulmiddel beter hechten aan het oppervlak waarop u werkt!Let erop dat u ook de ruimte rond de scheur goed schoonmaakt door te ontvetten en stofvrij te maken.

Wanneer u de beschadiging iets vochtig maakt, zal het vulmiddel beter hechten doordat de muur minder opzuigt. Wanneer u het soort vulmiddel dat u hebt aangeschaft in overweging neemt, bereidt u dit voor of legt u het klaar voordat u de scheur nat maakt. Zo heeft u alles gereed voor onmiddellijke inzet.

Een handige tip is om de scheur te dichten met vulmiddel met behulp van een plamuurmes. Door het mes goed langs de muur te schrapen, zorgt u ervoor dat de scheur helemaal vol is. Na het opvullen van de scheur is het aan te raden om het overtollige vulmiddel meteen weg te halen.

Zo zal het vulmiddel keurig opdrogen. Let op: vulmiddel kan krimpen tijdens het droogproces. Mogelijk moet u de scheur 2 á 3 keer bijvullen.

Na het volledig drogen kunt u de laatste onregelmatigheden wegwerken door de muur opnieuw glad te schuren. Tip: vulmiddel kan zich soms anders ontwikkelen dan de rest van het stucwerk. Als u van plan bent de muur te verven, kan het zijn dat de verf anders uitdroogt. Vraag een stukadoor om advies voor de optimale aanpak.

Fris en vernieuw uw stucwerk met een pleisterlaag

Het kan gebeuren dat uw stucwerk op diverse plekken in de muur grote schade vertoont. Wanneer dit voorkomt, is het handig om een dunne nieuwe pleisterlaag over de hele muur aan te brengen. Voor het vervullen van klusjes zoals deze is pleister in poedervorm een handige optie.

Zo kunt u eenvoudig zelf het pleister maken voor op de muur met behulp van de handleiding. Door de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te volgen en de juiste verhoudingen water, poeder, etc. te hanteren, voorkomt u klontvorming en krijgt het pleister een mooie uitstraling op de muur. Hierdoor behoudt het pleister zijn fraaie uitstraling op de muur zonder klonten.

Voordat u start met het herstellen, moet u de beschadiging voorbereiden. Dit betekent dat alle uitsteeksels en oneffenheden worden verwijderd en de muur grondig wordt gereinigd. Voordat u met het aanbrengen van het nieuwe pleister begint, ontvet en maakt u de muur stofvrij.

Egaliseer de muur door het pleister met een plakspaan gelijkmatig aan te brengen. Strijk het pleister uit in kleine hoeveelheden voor een egale afwerking zonder oneffenheden. Verdeel het pleister opnieuw gelijkmatig over de muur met behulp van een afstrijkmes voor een strakke afwerking.

Het is van belang om goed te letten op het type beschadiging en de muur waarop het zich bevindtVoor het aanbrengen van de pleisterlaag hebben sommige grote beschadigingen een voorstrijkmiddel nodigOp deze manier wordt ervoor gezorgd dat het pleister goed aan de muur blijft plakken

Na het opdrogen van het pleister, kunt u de muur schuren zoals u dat wilt. Het is afhankelijk van de hoeveelheid oneffenheden die u aantreft op de muur. Voor het aanbrengen van behang is licht schuren voldoende, maar voor verf is een perfect gladde muur vereist.

Professionele reparatie

Indien u overweegt om professionele assistentie in te schakelen, kunt u de reparatie laten uitvoeren door een ervaren stukadoor. Mocht u vragen hebben met betrekking tot stukadoors, reparaties of andere kwesties, of als u een afspraak wilt maken, helpen wij u graag verder!Indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken, aarzel dan niet om contact op te nemen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1243.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1243

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u stucwerk goed kunt onderhouden
> De voordelen van stucen ontrafeld en toegelicht
> Stucwerk voor huisisolatie en energiebesparing
> Tip 1 maak een afspraak bij de loodgieter voor een optimale voorbereiding op stucwerk