Stucwerk voor huisisolatie en energiebesparing

Stucwerk wordt vaak gebruikt om de muren in een woning af te werken. Dit leidt tot een egale en vlakke structuur die goed geschikt is voor verf of behang. Maar stucwerk biedt niet alleen praktische en esthetische voordelen, het is ook uiterst duurzaam!Deze blogpost gaat in op de voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en energie-efficiëntie.

Voordeel stuc en isolatie Nijmegen

Bij het verduurzamen van uw woning wordt vaak gedacht aan de verbetering van de isolatie of het verwarmingssysteem. Des te meer, het is goedkoper om tegelijkertijd de isolatie en het stucwerk aan te pakken. Het gelijktijdig uitvoeren van deze technieken zorgt voor een gunstig samenspel tussen beide.

Dit betekent dat ze samen een hogere en betere mate van isolatie bereiken dan alleen, wat uiteraard een stuk duurzamer is. Stucwerk verhoogt de thermische massa van een muur, waardoor het fungeert als een extra isolerende laag. Hierdoor wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en blijft deze effectief buiten.

Daarnaast is het minder ingrijpend en efficiënter dan andere duurzame methoden. Stukadoors gaan vakbekwaam te werk en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor het plaatsen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u geleidelijk aan beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote consequenties heeft.

Isolatie en energie-efficiëntie verbeteren met stucwerk

Er zijn diverse soorten stucwerk die ideaal zijn voor isolatie. Indien u van plan bent om stuc en isolatie gelijktijdig te realiseren, is het van belang om eerst het juiste stucwerktype te selecteren. Afhankelijk van waar en hoe u wilt stucen zijn er andere opties beschikbaar.

In het geval dat u wilt stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt toepassen, is gevelisolatie stucwerk de perfecte optie. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op uiteenlopende oppervlakken, zoals baksteen of beton, en is ontwikkeld om de thermische massa van de buitenmuur te versterken, waardoor de isolatie verbetert. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel beter buiten gehouden en dringt deze minder snel door tot binnen.

Mocht u op zoek zijn naar meer flexibiliteit bij uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan biedt geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede oplossing. De kern van EPS stucwerk bestaat uit EPS-schuim als ondergrond met daarboven een afwerkingslaag stucwerk. Het schuim wordt op de muur aangebracht en vervolgens bedekt met een laag stucwerk.

Door deze combinatie ontstaat een hoge isolatiewaarde en dat maakt het een geliefde optie. Daarbij zijn er vele keuzemogelijkheden om deze stuc- en isolatieopzet vorm te geven. Dit is bij uitstek geschikt voor lastig gevormde muren en binnenzijden.

Een betrouwbare techniek voor het stucen en isoleren van uw woning, is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk kan toegepast worden op zowel binnen- als buitenmuren. Een klassieke techniek die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk versterkt de thermische massa van de muur op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk. Kalk heeft van nature isolerende eigenschappen, vandaar dit effect. Kalk zorgt niet alleen voor isolatie, maar ook voor een mooie afwerking, wat een voordeel is.

Stucwerk ter bevordering van energiebesparing

Stucwerk is van essentieel belang voor de isolatie van uw woning. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op uw energieverbruik. We tonen u manieren om uw energieverbruik te verminderen.

Wanneer u kiest voor isolatie stucwerk, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw huis en bespaart u waarschijnlijk al op energiekosten. De thermische massa van de muur wordt beïnvloed door het stucwerk, waardoor het huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te slaan om uw woning op te warmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Als u besluit om de gevel te isoleren met stucwerk, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. ISDE-subsidie voorziet in ondersteuning voor gevelisolatie, waardoor een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Dit betekent dat u gecompenseerd wordt voor uw inspanningen om uw woning te verduurzamen, inclusief de isolatie door middel van stucwerk, wat leidt tot een financiële meevaller.

Deskundig stuc- en isolatieadvies van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor uw woning

Het gaat niet alleen om het stucen van muren, maar ook om isolatieprojecten, wat specialistische kennis vereist. Onze bekwame stukadoors zijn beschikbaar om u hierbij te begeleiden. Bij ons staat vakmanschap en garantie centraal.

Bij het aanvragen van een subsidie is vakbekwaamheid van groot belang. Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1243 voor deskundig advies, vragen of het maken van een afspraak. Laat ons u verder helpen als dat nodig is.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1243

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u stucwerk goed kunt onderhouden
> De voordelen van stucen ontrafeld en toegelicht
> Tip 1 maak een afspraak bij de loodgieter voor een optimale voorbereiding op stucwerk
> Advies voor het herstellen van kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel